BIO

 
DSC_7722.jpg

Geschiedenis

Lucius Lucullus was een Romeins veldheer (°117 VC) en lekkerbek. Als liefhebber van feesten richtte hij grootse banketten in, vaak met wel veertig verschillende gangen. In zijn weelderig paleis bevonden zich twaalf prachtige feestzalen, elk genoemd naar een Romeinse godheid. De Luculluszaal was de mooiste en daar werden dan ook de grootste feesten ingericht. Zo is zijn naam een begrip geworden voor overvloed en opperste verfijning. 

De wereld van Lucullus bevindt zich aan de Bredabaan in Brasschaat, in een schitterend pand – van oorsprong een artiestenwoning uit de 19e eeuw.

 

OVER ONS

Ann Simons en Frank Nuijens ontmoeten elkaar in restaurant “Sir Anthony van Dijck” in de Vlaeykensgang te Antwerpen. Ann volbrengt de hotelschool “Het Spijker” in Hoogstraten terwijl Frank zijn studies doet in “Ter Duinen” te Koksijde. Samen werken ze nog bij Roger Souvereyns in het “Scholteshof” te Hasselt.

Ze starten met een traiteur-delicatessenwinkel “Lucullus” in 1989 in de dorpstraat te Kapellen.Al snel beginnen ze zich ook te verplaatsen om bij hun klanten thuis of op kantoor te koken, grotere feesten worden gerealiseerd in een tent , op kasteel en bij bedrijven.

In de zomer van 1996 beslissen ze om te verhuizen naar een andere locatie waar ze deze keer hun cliënteel thuis kunnen ontvangen. Deze uitdaging vinden ze in een schitterend pand - van oorsprong een artiestenwoning uit de 19 eeuw , gebouwd door Frans Simons en genaamd “Villa Rubens”- aan de Bredabaan in Brasschaat.

In juni 2003 zetten ze nog een stap verder en verbouwen de grote feestzaal om tot een heus complex met verschillende zalen, een immense zomerse patio en een restaurant. Gedurende 10 jaar baatten ze restaurant “Lucius” uit waar ze een moderne seizoensgebonden Frans-Italiaanse keuken serveren. Om organisatorische redenen moeten ze echter stoppen met deze uitdaging en concentreren ze zich verder op de feestzalen.

Samen bouwen ze de salons en feestzalen uit tot een begrip in het noorden van Antwerpen. Ann zorgt nog steeds persoonlijk voor het tot in detail afspreken van iedere feestgelegenheid en Frank en zijn team zorgen ervoor dat de meest verfijnde gerechten u worden voorgeschoteld.